Tillsammans för Sverige

Tillsammans för Sverige är ett interreligiöst och interkulturellt ungdomsprojekt med bas på Fryshuset i Stockholm, Göteborg och Malmö. I Göteborg har vi ett nära samarbete med Interreligiösa Centret. Vi vill ge ungdomar verktyg för interreligiös dialog med syfte att motverka främlingsfientlighet, rasism, extremism, antisemitism, islamofobi, kristofobi etc. Projektet utgår från mänskliga rättigheter och vill skapa möten mellan ungdomar från olika sammanhang, kulturer och traditioner. Vi vill använda religionen som en positiv kraft i arbetet kring fred och förståelse.

2013 inledde vi en särskild satsning som vi kallat Det här är mitt Sverige där vi valde att rikta oss till skolor, församlingar, föreningar och organisationer för att berätta ungdomars berättelser om hur det är att växa upp som exempelvis ung muslim, jude, hindu, kristen eller ateist i Sverige idag. Genom vår berättarbuss (som utgick från Stockholm) samlade vi också in och dokumenterade ungas erfarenheter med hjälp av filmklipp i blogg och sociala medier.

I slutet av september 2014 startade vår interreligiösa Ledarskapsutbildning i Göteborg. Här kan du höra ungdomar, som under våren 2014 gick utbildningen i Malmö, berätta om verksamheten:http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/over-religionsgranserna

Vi erbjuder Religionsmottagning på Fryshuset Göteborg. Dit kan du komma med dina personliga frågor och funderingar om tro och religion, samt även ställa frågor kring andra religioner än din egen.

Vi håller workshops i Interreligiös Dialog. Vill du att vi kommer till din skola, förening, församling, företag o. dyl?
Vi kommer även gärna till din skola, förening, församling, företag o. dyl. för att berätta mera om vår verksamhet.

För mer information:

Kontakta vår Ungdomskoordinator på Fryshuset Göteborg
Noomi Gustafsson, 0739-502 295
noomi.gustafsson@fryshuset.se
Facebook: Noomi Gustafsson Socialpedagog

Mer om projektet hittar du på www.tillsammansförsverige.fryshuset.se